Ο ΣΕΣ με το βλέμμα στραμμένο στην Ελλάδα του 2004

Η Ολυμπιάδα του Σίδνεϋ τον Σεπτέμβριο του 2000 σηματοδοτεί την έναρξη της τεράστιας προσπάθειας για τη διοργάνωση στη χώρα μας της 28ης Ολυμπιάδας της σύγχρονης εποχής. Η καταληκτική ημερομηνία του Αυγούστου του 2004 είναι δυνατόν να αποτελέσει μοχλό επιτάχυνσης της ανάπτυξης στην Αθήνα και την Ελλάδα, συμπεριλαμβανομένης και της αναβάθμισης της συστήματος μεταφορών.

 

Οι Συγκοινωνιολόγοι, έχουν ήδη επεξεργαστεί προτάσεις και βρίσκονται σε στενή συνεργασία με τις αρμόδιες αρχές (Αθήνα 2004, Υπουργεία, κλπ) για την προώθηση του νέου συγκοινωνιακού συστήματος της Αθήνας του 2004. Η εμπειρία όχι μόνο των τελευταίων δεκαετιών αλλά και των χαμένων για την προετοιμασία του 2004 τριών τελευταίων χρόνων δεν οδηγεί σε ιδιαίτερη αισιοδοξία, λαμβάνοντας υπόψη και το γεγονός ότι η νέα ώθηση, προς το παρόν αφορά κυρίως στην κορυφή των υπευθύνων και όχι στον ουσιαστικό μηχανισμό υλοποίησης που είναι οι πολύπαθες υπηρεσίες της Πολιτείας.

Οι Συγκοινωνιολόγοι της νέας χιλιετίας δεν πρέπει να επιτρέψουμε να χαθεί και αυτή η ευκαιρία και να αγωνιστούμε μαζί με τη Πολιτεία και τους Πολίτες για τις μικρές και τις μεγάλες λύσεις στο κυκλοφοριακό και τις συγκοινωνίες στην Αθήνα. Οφείλουμε ως επιστήμονες και ως πολίτες να προσπαθήσουμε και ατομικά αλλά και συλλογικά ώστε να εφαρμοστούν οι χιλιοειπωμένες προτάσεις μας για την μεταμόρφωση της Αθήνας του 2004 και των επόμενων δεκαετιών. Φιλοδοξούμε ο ρόλος του ΣΕΣ, ως συλλογικού οργάνου να ενδυναμωθεί έτσι ώστε να μπορεί να συμπληρώνει και να υποστηρίζει τα μέλη μας στη προσπάθεια να αναστρέψουμε τη σημερινή, κυρίαρχα αρνητική, συγκοινωνιακή πραγματικότητα.

Προς την κατεύθυνση αυτή, προγραμματίζεται καταρχήν (Νοέμβριος του 2000) η συνδιοργάνωση με την Οργανωτική Επιτροπή των Ολυμπιακών Αγώνων – Αθήνα 2004 ημερίδας για το σύστημα μεταφορών της Αθήνας κατά τη διάρκεια της Ολυμπιάδας. Ταυτόχρονα, ο Σύλλογος Ελλήνων Συγκοινωνιολόγων, ξεκινώντας τη δεύτερη εικοσιπενταετία του ξεκινά μια νέα πορεία για την συνολική προώθηση των συγκοινωνιακών αρχών στην Ελλάδα με βάση τις υποδείξεις του Σχεδίου Ανάπτυξης.

Πιο συγκεκριμένα, σύντομα θα εγκατασταθούμε στα νέα μας γραφεία, το νέο φυλλάδιο του ΣΕΣ είναι σε τελικό στάδιο προετοιμασίας, η λίστα αποδεκτών του ενημερωτικού δελτίου του ΣΕΣ έχει διευρυνθεί σημαντικά, ενώ ταυτόχρονα έχει ξεκινήσει προσπάθεια μεγάλης κλίμακας για την επεξεργασία ολοκληρωμένων θέσεων πάνω στα βασικά ζητήματα των μεταφορών στη χώρα μας. Αποφασίσαμε, να αναβάλουμε τη Γενική Συνέλευση για τη συζήτηση της υλοποίησης του Σχεδίου Ανάπτυξης αφού οι αποφάσεις μας δεν αφορούν ακόμη θέματα επιτάχυνσης της ανάπτυξης του ΣΕΣ.

Με το βλέμμα στραμμένο στην Ελλάδα του 2004, καλούμε τα μέλη μας να πλαισιώσουν τη δουλειά του ΣΕΣ μέσα στο οργανωμένο πλαίσιο που προτείνουμε για να υποστηρίξουμε με δυνατή φωνή τις προσπάθειες των Συγκοινωνιολόγων.

2017-11-13T08:24:14+00:00 September 10th, 2000|Categories: Uncategorized|

Leave A Comment