Προφίλ

Προφίλ 2024-02-13T21:08:18+00:00

Ο Γιώργος Γιαννής είναι Διεθνής Eμπειρογνώμονας Oδικής Aσφάλειας, Καθηγητής και Διευθυντής ου Τομέα Μεταφορών και Συγκοινωνιακής Υποδομής του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου (ΕΜΠ). Είναι επικεφαλής του Παρατηρητηρίου Οδικής Ασφάλειας του ΕΜΠ, ενός Κέντρου Αριστείας Έρευνας και Καινοτομίας με παγκόσμια αναγνώριση για την πολύτιμη συμβολή του στην ασφαλέστερη κινητικότητα για όλους, στην Ελλάδα, στην Ευρώπη και παγκοσμίως.

Έχει μία βαθιά και ευρεία γνώση της δυναμικής του τομέα των μεταφορών, μέσα από την ενεργό συμμετοχή του για περισσότερα από 30 έτη, ως μηχανικός, πανεπιστημιακός, σύμβουλος συγκοινωνιολόγος, εκπρόσωπος επιστημονικών φορέων και της Πολιτείας και εκπρόσωπος της Πολιτείας, σε όλα τα αντικείμενα του τομέα των μεταφορών και της συγκοινωνιακής υποδομής σε εθνικό και διεθνές επίπεδο, με ιδιαίτερη έμφαση στη Διαχείριση και Ανάλυση Δεδομένων. Έχει συμβάλει ενεργά σε πάνω από 315 έργα και μελέτες και σε αρκετές επιστημονικές επιτροπές της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και άλλων Διεθνών Οργανισμών (UNECE, OECD, WHO, World Bank, EIB, CEDR, ERF, IRF, PIARC, UITP, ETSC, ECTRI, WCTR, TRB). Έχει δημοσιεύσει 870 επιστημονικές εργασίες (246 σε επιστημονικά περιοδικά) που αναφέρονται ευρέως σε όλο τον κόσμο.

Στην παρούσα φάση, τρέχει 30 Μαραθώνιους σε 30 μήνες προκειμένου να προωθήσει ενεργά την υιοθέτηση του ορίου ταχύτητας των 30km/h σε όσο το δυνατόν περισσότερες πόλεις παγκοσμίως, ως βασική πολιτική για πιο ασφαλείς, βιώσιμες και πράσινες πόλεις.

Δεν σταματά να ονειρεύεται και να εργάζεται για έναν κόσμο με ασφαλή, πράσινη και αποτελεσματική οδική κυκλοφορία παντού και για όλους και για τον λόγο αυτό μοιράζεται δημόσια τις απόψεις του για τη θεωρία και την πράξη στα σύγχρονα συγκοινωνιακά συστήματα.

Περισσότερες πληροφορίες για το διεθνώς αναγνωρισμένο επιστημονικό του έργο είναι διαθέσιμες στον δικτυακό του τόπο: www.nrso.ntua.gr/geyannis