22 Μαραθώνιοι σε 22 μήνες – Ο απολογισμός μιας καταπληκτικής εμπειρίας

Έχοντας ολοκληρώσει 22 Μαραθώνιους σε 22 μήνες, είμαι ιδιαίτερα ευγνώμων για όλη τη μεγάλη υποστήριξή σας στην προσπάθειά μου των 30 Μαραθωνίων σε 30 μήνες για την προώθηση του ορίου ταχύτητας των 30χλμ/ώρα στις πόλεις.

Μια προσπάθεια που με τη συνεχή υποστήριξή σας έχει συνεισφέρει σημαντικά στην ευαισθητοποίηση και της κοινωνίας και των Αρχών για μια καλύτερη ποιότητα ζωής στις πόλεις, με ήρεμη οδήγηση για ασφαλείς, υγιεινές και πράσινες καθημερινές μετακινήσεις. Όλο και περισσότερες πόλεις στην Ευρώπη επιλέγουν τις χαμηλότερες ταχύτητες και τον σεβασμό στους πεζούς, στους ποδηλάτες και στους μοτοσικλετιστές και είμαι ιδιαίτερα χαρούμενος που συνεισφέρω και εγώ σε αυτή τη νέα καλύτερη πραγματικότητα.

Στον δικτυακό τόπο της προσπάθειάς μου μπορείτε να παρακολουθείτε όλες τις καταιγιστικές εξελίξεις στις Ευρωπαϊκές πόλεις: https://georgeruns30x30.com/resources/ καθώς και τις διάφορες παρεμβάσεις μου: https://georgeruns30x30.com/media/

Τερμάτισα ήδη ωραία 22 Μαραθώνιους σε 22 μήνες, όλους σε χρόνο κάτω των 4 ωρών, και απομένουν οι επόμενοι 8 μέχρι την ολοκλήρωση της προσπάθειας τον Νοέμβριο στον Μαραθώνιο της Αθήνας, πρώτα ο Θεός.

Ήταν μια εντυπωσιακή εμπειρία με πρωτόγνωρες προσαρμογές του σώματος, του μυαλού και της ψυχής. Αντιλήφθηκα από νωρίς ότι δεν είχα άλλη επιλογή παρά να αντιμετωπίζω με ψυχραιμία και σύστημα (ευτυχώς και αρκετή τύχη) τις κάθε είδους δυσκολίες, οι οποίες δεν ήταν λίγες.

Ξεκίνησα με τον 1ο ορεινό Μαραθώνιο στο Ζαγόρι, 2.600 μέτρων ανηφόρας και κατηφόρας, μια εμπειρία καθαρά πέρα από τις δυνάμεις μου, με ένα μεγάλο πρόβλημα στη μέση ήδη από το 13ο χιλιόμετρο αλλά με απόλυτη υπομονή, συγκέντρωση και πίστη για να τερματίσω, σηματοδοτώντας την αποφασιστικότητά μου για τους επόμενους 29 Μαραθώνιους.

Οι ωραίες προπονήσεις με τις μοναδικές παρέες των διακοπών το καλοκαίρι του 2022 με οδήγησαν να τρέξω σε έξι εβδομάδες, καλά και γρήγορα τρεις εξαιρετικούς Μαραθώνιους στο Ελσίνκι, στην Αμβέρσα και στο Λονδίνο, όπου έκανα και την πιο γρήγορη επίδοση με 3 ώρες και 31 λεπτά.

Στον 5ο Μαραθώνιο στην Αθήνα είχα και εγώ το μερίδιο στην ατυχία, παραπατώντας στο 5ο χιλιόμετρο, και τρέχοντας τα υπόλοιπα 37 χιλιόμετρα με πολύ πολύ πολύ πόνο, μαθαίνοντας εκ των υστέρων ότι είχα ένα κάταγμα στο φύμα του 5ου μετατάρσιου στο πόδι. Και για να μη χάσω τη σειρά των Μαραθωνίων έτρεξα τρεις εβδομάδες μετά στη Βαλένθια με ακόμη περισσότερο πόνο, τερματίζοντας μόνο χάρις στη στήριξη των αγαπημένων δρομέων της Ομάδας μας.

Αναγκάστηκα να σταματήσω και να ξεκουραστώ για 10 εβδομάδες με αποτέλεσμα να αρχίσω τους Μαραθώνιους της Άνοιξης του 2023 αρκετά απροπόνητος, με επιπλέον κιλά και πρόβλημα στη μέση, παλεύοντας να βρω ρυθμό στη Μάλτα, στη Ρώμη (που στην εκκίνηση δεν μπορούσα ούτε να περπατήσω λόγω μέσης), στο Παρίσι, στο Βελιγράδι, στην Κοπεγχάγη, στη Στοκχόλμη και στο Άπελντοορν (7 Μαραθώνιους σε 4 μήνες), όλους κοντά στις 3 ώρες και 55 λεπτά, τερματίζοντας στον δύσκολο Μαραθώνιο της Στοκχόλμης μόλις 1 λεπτό πριν τις 4 ώρες.

Η διακοπή των αγώνων για 10 εβδομάδες και οι προπονήσεις με τη φανταστική καλοκαιρινή παρέα, αλλά και οι προσαρμογές του σώματος μετά τους 13 πρώτους Μαραθώνιους, μου επέτρεψαν πλέον να τρέξω λίγο πιο άνετα και γρήγορα τους Μαραθώνιους του Φθινοπώρου, σχεδόν όλους κάτω από 3 ώρες και 50 λεπτά, στο Ταλίν, στις Βρυξέλλες, στη Λυόν, στην Αθήνα (με καλύτερη επίδοση νέας εποχής στη δύσκολη αυτή διαδρομή), στη Φλωρεντία, στη Λευκωσία και στο Ντουμπάι (πάλι 7 Μαραθώνιους σε 4 μήνες). Μόνο στον ανηφορικό Μαραθώνιο των Βρυξελλών δυσκολεύτηκα κάπως ξεκινώντας με πυρετό, τον οποίο έσβησα τρέχοντας με τη χαρά να με περιμένουν στον τερματισμό οι δύο αδελφοί μου.

Με έξι εβδομάδες χειμερινή ξεκούραση και προπόνηση ξεκίνησα εκ νέου δύο πανέμορφους και γρήγορους Μαραθώνιους στη Σεβίλλη και στη Βαρκελώνη και ετοιμάζομαι για τους επόμενους 8 Μαραθώνιους μέχρι την Αθήνα τον Νοέμβριο, όπου σας περιμένω να είσαστε στη διαδρομή για υποστήριξη 😊. Η στήριξή σας ειδικά αυτούς τους τελευταίους και δυσκολότερους μήνες αυτής της προσπάθειας είναι καθοριστική και σας ευγνωμονώ.

Οι 22 Μαραθώνιοι ήταν μία φανταστική εμπειρία που με αξίωσε ο Θεός να ζήσω. Με σεβασμό και δημιουργικό φόβο σε κάθε βήμα, σε κάθε χιλιόμετρο, σε κάθε Μαραθώνιο, γνωρίζοντας ότι τα προβλήματα καραδοκούν, ειδικά όταν χαιρόμαστε και χαλαρώνουμε 😊. Αλλά και με τεράστια χαρά σε κάθε χιλιόμετρο, ανάμεσα σε χαρούμενους δρομείς, σε ενθουσιώδεις φιλάθλους και μοναδικές στιγμές έκστασης και συγκίνησης σε κάθε αφετηρία, σε κάθε τερματισμό και σε κάθε ωραίο μέρος, που μόνο τμήμα τους μπορεί να αποτυπωθεί στις φωτογραφίες 😊.

Έχω τη μεγάλη τύχη, πίσω από την ιδιαίτερα πολυσύνθετη αυτή προσπάθεια να έχω αμέριστη υποστήριξη, ευχαριστώντας ιδιαίτερα τη γυναίκα μου Βάλη και τα παιδιά μου, τους μοναδικούς φίλους και φίλες δρομείς του Σαββατοκύριακου, του καλοκαιριού, των προπονήσεων μέρα και νύχτα, όλη τη φανταστική Ομάδα των Polias Runners, την Προπονητική Ομάδα του Νίκου Πολιά, τον Φυσιοθεραπευτή Κώστα Κουλίδη, τον Ορθοπεδικό Γιάννη Τριανταφυλλόπουλο και βέβαια όλους τους εξαιρετικούς συνεργάτες της ερευνητικής μας ομάδας στο ΕΜΠ που επιμένουμε στην επιστημονική τεκμηρίωση της αναγκαιότητας της ήρεμης οδήγησης.

Είχα επίσης την τύχη και την τιμή να έχω την ενεργό υποστήριξη του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου και πολλών σημαντικών διεθνών οργανισμών: ETSC, POLIS, ECTRI, UITP, FERSI, FEHRL, ERF, IRF, ECF, WALK21 and HITE, με τους οποίους ενώνουμε τις δυνάμεις μας προωθώντας το όριο ταχύτητας 30km/h σε όλη την πόλη ως βασική πολιτική για υγιείς και βιώσιμες πόλεις.

Συνεχίζω προσεκτικά, αναζητώντας συνεχώς το κατάλληλο μίγμα κούρασης – ξεκούρασης στην προπόνηση και στους Μαραθωνίους και ταυτόχρονα επιμένοντας με όλες μου τις δυνάμεις στην προώθηση του ορίου ταχύτητας των 30χλμ/ώρα στις πόλεις.

Μπορείτε να παρακολουθείτε και να υποστηρίζετε τις προσπάθειές μου:

https://georgeruns30x30.com/

https://www.facebook.com/george.yannis.56/

https://www.linkedin.com/in/geyannis/

https://www.instagram.com/georgeyannis/

https://twitter.com/GeorgeYannis

Κάθε παρότρυνση, κάθε like, κάθε σχόλιο κάθε μήνυμα μου δίνει δύναμη να συνεχίσω και σας είμαι ιδιαίτερα ευγνώμων. Και βέβαια χρειάζομαι την υποστήριξή σας και σας περιμένω την Κυριακή 10 Νοεμβρίου 2024 κατά μήκος της διαδρομής του Μαραθωνίου της Αθήνας για τον ωραίο 30ο Μαραθώνιο.

2024-04-03T10:12:43+00:00 April 1st, 2024|Categories: Uncategorized|

Leave A Comment